Kaitlyn Greenidge • Libertie

Libertie Sampsons mor är läkare, och svart, vilket i 1880-talets Amerika är både häpnadsväckande och riskabelt. Barndomen tillbringar Libertie tillsammans med modern på kliniken, och när hon blir äldre skickas hon till läkarutbildningen på Cunningham College. Men vetenskapen och läkekonsten lockar inte lika mycket som musiken, och snart blir hon avstängd från skolan. Hon återvänder till New York utan att berätta för modern om sitt misslyckande. Emmanuel, en ung man från Haiti, har ersatt henne på kliniken, och när han friar ser hon en utväg.

Men på Haiti accepteras hon inte av Emmanuels strängt kristna familj, och när hon blir gravid inser maken att hon inte är den formbara kvinna han ville ha. Musiken drar i henne på nytt, liksom de dunkla haitiska gudarna och den frihet som väntar i vansinnet.  

Kaitlyn Greenidge växte upp i Boston och har bland annat skrivit för Elle och New York Times. Debutromanen We love you, Charlie Freeman (2016) belönades med The Whiting Award. Hennes andra bok, romanen Libertie utkom i USA 2021.

Roman
Översättning Cajsa Mitchell
Inb 978-91-8938-955-7
E-bok 978-91-8938-956-4
Omslag Steve Panton/Paolo Sangregorio
Recensionsdatum 11 juni
336 sidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.